Uitzending
Lang Zullen We Leven - Obesitas

Obesitas

Lang Zullen We Leven

3-3-2012

| 1005 x bekeken | 0 reacties
5
In deze aflevering van Lang Zullen We Leven komt Koert-Jan alles te weten over obesitas. Wat is obesitas eigenlijk en hoe komt het dat de een dik wordt en de ander niet? En wie wordt er ziek van en wie niet? Om een antwoord te krijgen op al zijn brandende vragen gaat Koert-Jan op bezoek bij verschillende deskundigen, die hem precies kunnen vertellen hoe het zit.

Onze voorouders leefden van fruit en planten en moesten jagen om aan hun voedsel te komen. Dat is vandaag de dag moeilijk voor te stellen met alle gemakken die onze maatschappij kent: Supermarkten om de hoek en boodschappen doen met de auto, oftewel we hebben veel voedsel en komen minder aan beweging. Maar deze luxe kent ook een keerzijde: obesitas. Mensen met obesitas hebben een verhoogde kans om ziek te worden. Maar hoe komt het dat de ene persoon dik wordt van veel eten. En de ander kan eten tot hij figuurlijk een ons weegt en niet aankomt. Waar zit m dat in?

Hanno Pijl vertelt Koert-Jan hoe obesitas ontstaat en wat je er zelf aan kunt doen om op gezond gewicht te blijven. Ko Willems van Dijk leg uit of gezond vet eten bestaat en waarom het zo belangrijk is om af te vallen.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar obesitas en dit is dan ook heel belangrijk. Een onderdeel van het onderzoek is het Erasmus Rucphen Familie-onderzoek: Een onderzoek naar mensen die afstammen van families uit 1850 die toen in Rucphen leefden. Hoe dat kan en waarom dit onderzoek zo waardevol is, legt professor Cornelia van Duijn uit.

En de hamvraag is natuurlijk: Kunnen we iets aan obesitas doen? Koert-Jan zoekt uit of er voor deze ziekte ooit een oplossing komt.

Deze uitzending van het programma Lang Zullen We Leven met de titel Obesitas is uitgezonden op zaterdag 3 maart door RTL4. Te gast was Ko Willems. De presentatie was in handen van Geert Hoes.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!