Uitzending
Kunststof TV - 13-9-2009

13-9-2009

Kunststof TV

1541 x bekeken | 0 reacties
6
Alex Klaasen
Cabaretier, zanger, acteur Alex Klaasen viel voor het eerst echt op toen hij in 2000, samen met Martine Sandifort, het Camerettenfestival won. Inmiddels zijn er nog maar weinig mensen die hem niet kennen. Al is het maar omdat hij op veel fronten actief is. Op TV in Kopspijkers en Koppensnellers. En in de serie Gooische Vrouwen. Zijn jarenlange theaterervaring: Doorgefokt; De Gelukkige Mandarijn; Jan, Jans en de Kinderen (waarvoor hij de John Kraaijkamp Musical Award voor beste bijrol krijgt); The Wiz; Lang en Gelukkig; The Wild Party, zet hij nu om in een solo cabaretprogramma: Eindelijk Alleen. En met succes, Alex Klaasen is genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs, die op 20 september wordt uitgereikt.

Rudi van Dantzig
Choreograaf en schrijver Rudi van Dantzig werkt aan een biografie over Sonia Gaskell, zij bracht (na de Tweede Wereldoorlog) in haar eentje het Nederlandse ballet op een internationaal niveau. Rudi van Dantzig danste toen bij haar in het Nederlands Ballet. Gaskell was een opmerkelijke, markante persoonlijkheid: ze gaf les op hoge hakken en in mantelpak. Dat ze gezag had blijkt uit de titel van een documentaire over haar leven die de NPS begin oktober uitzendt: Mevrouw. Het Joods Historisch Museum opent in september een tentoonstelling over de choreografe/danseres: Sonia Gaskell, Pionier van de dans.

Oek de Jong
Het is zondag op de kop af dertig jaar geleden dat de opvallende eerste roman van schrijver Oek de Jong verscheen: Opwaaiende Zomerjurken. Vrij Nederland schreef: ‘Een schrijver is geboren’. Critici en lezers herkenden het levensgevoel en prijzen het om zijn bijzondere stijl, diepgang en sensuele schoonheid. Lezers kennen Oek de Jong ook van zijn verhalenbundel De Hemelvaart van Massimo en zijn succesroman Hokwerda’s Kind. Opwaaiende Zomerjurken wordt opnieuw uitgegeven, aangevuld met biografische herinneringen van de schrijver. Zes andere auteurs schrijven een essay.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 13 september door de NPS. Te gast waren Rudi van Dantzig, Oek de Jong en Alex Klaasen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie