Uitzending
Kunststof TV - 6-9-2009

6-9-2009

Kunststof TV

2062 x bekeken | 0 reacties
7
A.F.Th. van der Heijden
En van Nederlandse beste, best gelezen en meest ambitieuze schrijvers A.F.Th. Van der Heijden werkt gestaag aan een omvangrijk en breed oeuvre. Zijn cycli De Tandeloze Tijd en De Movo Tapes vormen daar het centrum van. Deze zomer verscheen zijn nieuwe boek, Doodverf. In 1988 schreef Van der Heijden de roman Het Leven Uit En Dag. Dat boek is verfilmd door Marc de Cloe (Boy Meets Girl Stories) en draait nu in de bioscoop.

Stine Jensen
Stine Jensen vroeg zich zon beetje als eerste af waarom in Nederland niet iedereen Mannen die vrouwen haten leest, het eerste deel uit de Millennium Trilogie van Stieg Larsson. Inmiddels een internationale bestseller. Meer dan een half miljoen Nederlanders lazen de boeken. Dat de Millennium Trilogie dus een hype is, is een understatement. Stine Jensen, die literatuurwetenschappen en filosofie studeerde, legt uit waarom de boeken zo goed aanslaan, zowel bij mannen als vrouwen.

Rik Launspach & Marjolein Beumer
Acteur/scenarioschrijver Rik Launspach (won een Gouden kalf voor zijn hoofdrol in de film Oeroeg) en actrice/scenarioschrijver Marjolein Beumer (speelde o.a. in Survival; De Vlinder Tilt de Kat op; De 9 Dagen van De Gier) schreven de nieuwe film De Storm. Het verhaal speelt tijdens en meteen na de Watersnoodramp van 1953 waarbij Zeeland overstroomde. Julia, een jonge moeder, gaat tegen de stroom in het rampgebied in. Ze is op zoek naar haar baby. Rik Launspach werkte het scenario uit tot een roman: 1953.
In 2004 schreven zij samen al de korte film Bezet. De Storm (regie Ben Sombogaart), met Sylvia Hoeks en Barry Atsma in de hoofdrollen, gaat op 17 september in premire.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 6 september door de NPS. Te gast waren A.F.Th. van der Heijden, Marjolein Beumer, Rik Launspach en Stine Jensen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie