Uitzending
Kunststof TV - 4-10-2009

4-10-2009

Kunststof TV

1238 x bekeken | 0 reacties
6
Eric Vloeimans
Eric Vloeimans (1963) is één van de beste trompettisten van Europa. Vloeimans is jazztrompettist maar laat zich niet beperken door grenzen. Hij is origineel in zijn spel en zijn composities. Hij beperkt zich ook niet tot één groep maar speelt in verschillende bezettingen met telkens ander werk. Met zijn Fugimundi-trio vertolkt hij acoustische kamerjazz, zijn band Gatecrash zoekt naar een cross-over tussen jazz en pop. Al dat talent is vele malen bekroond: Vloeimans kreeg al vier keer een Edison, won de Elly Ameling Prijs van de stad Rotterdam, de Boy Edgar Prijs en de Bird Award op het North Sea Jazz Festival. Vloeimans gaat in Kunststof TV muziek laten horen van de nieuwe cd Heavensabove van Gatecrash. Laat u verrassen!

Michel van der Aa
Nog jong, maar toch is Michel van der Aa (1970) al één van de meest gevraagde componisten in Europa. Om u een idee te geven: zijn muziek werd uitgevoerd tijdens de Berliner Festspiele, de L.A. Philharmonic Series, de Biennale van Venetië en het Parijse Festival d'Automne. Van der Aa combineert muziek met beelden (niet zo gek, hij studeerde aan het conservatorium in Den Haag maar volgde ook een opleiding filmregie in New York). Deze en volgende maand zijn in Amsterdam drie muziektheaterstukken van Michel van der Aa te zien: After Life (welke herinnering mag een mens, op weg naar de hemel, nog één keer herbeleven en meenemen naar het eeuwige leven?); Spaces of Blank (met de Britse zangeres Sarah Castle en de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Micha Hamel) en Das Buch der Unruhe, waarin Van der Aa muziek,
theater en film combineert.

Micha Hamel
Dirigent, dichter en componist Micha Hamel (1970) stelde het programma samen voor de Nederlandse Muziekdagen (het festival voor Nederlandse nieuwe muziek, dat op 10 en 11 oktober in Amsterdam wordt gehouden). Thema dit keer is Muziek & Poëzie. Bijna vanzelfsprekend dat Micha Hamel als samensteller werd gekozen. Hamel studeerde af in compositie en orkestdirectie aan het conservatorium in Den Haag en bracht dat internationaal in de praktijk. Zijn orkestwerk Wintergezicht schreef hij voor een choreografie van Toer van Schayk; dirigent Radio Symfonie Orkest en het Nederlands Balletorkest; chefdirigent Noordhollands Philharmoisch Orkest; nam cd's op met het Viotta Ensemble (met leden van het Concertgebouw Orkest); Ensemble Modern in Frankfurt; orkest van de RAI in Turijn. In 2004 verscheen zijn eerste dichtbundel Alle enen opgeteld.

Rifka Lodeizen
Voor haar rol in Kan door huid heen heeft Rifka Lodeizen de Gouden Kalf voor beste actrice gewonnen. In Kunststof TV verteld ze twee dagen na deze overwinning hoe het voelt en waarom ze deze prijs heeft gewonnen.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 4 oktober door de NPS. Te gast waren Eric Vloeimans, Micha Hamel, Michel van der Aa en Rifka Lodeizen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!