Uitzending
Knevel & Van den Brink - Mart Smeets

Mart Smeets

Knevel & Van den Brink

18-6-2009

| 1369 x bekeken | 0 reacties
8
Mart Smeets
Wie doping zegt, zegt Tour de France. Wie Tour de France zegt, zegt Mart Smeets. Critici verwijten de sportpresentator veel te lang gezwegen te hebben over de dopingschandalen in de wielerwereld. Deze week verschijnt 'Het Laatste Geel'. In dit boek vraagt hij verschillende wielrenners naar het gebruik van het verboden middel EPO. Hebben ze hem de waarheid verteld? Aan de vooravond van de Tour schuift Smeets aan bij Knevel en Van den Brink.

Sjuul Paradijs
Hij is woedend, de hoofdredacteur van De Telegraaf. Een lek bij de geheime inlichtingendienst AIVD heeft ertoe geleid dat de Rijksrecherche vanmorgen een inval heeft gedaan in de woning van Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf. Zij heeft de afgelopen maanden regelmatig geschreven over de AIVD. Volgens het Openbaar Ministerie hebben twee verdachten, waaronder een medewerker van de AIVD, vertrouwelijke informatie aan de journaliste gelekt. In 2006 werden al eens twee journalisten van De Telegraaf gegijzeld. Volgens Sjuul Paradijs is dit opnieuw een aanval op de persvrijheid.

Ernst Veen
Morgen opent koningin Beatrix de Amsterdamse Hermitage, een dependance van het grootste museum ter wereld in het Russische Sint-Petersburg. Voor de gelegenheid is de Russische president Medvedev met zijn gevolg overgekomen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Ernst Veen ziet zijn droom uitkomen. De directeur van de Amsterdamse Hermitage is meer dan 60 keer in het moedermuseum geweest. En altijd liep hij even langs dat ene schilderij; De Verloren Zoon van Rembrandt.

Ger Koopmans
Terwijl zo'n beetje de hele CDA-top, inclusief premier Balkenende, zich uitspreekt tegen samenwerking met de PVV, ziet CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans het helemaal zitten: 'Ik vind dat we een samenwerking met de PVV niet moeten uitsluiten'. Koopmans wil het uitproberen in Venlo waar later dit jaar vervroegde gemeenteraadsverkiezingen zijn vanwege een gemeentelijke herindeling.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel Mart Smeets is uitgezonden op donderdag 18 juni door de EO. Te gast waren Ger Koopmans, Mart Smeets en Sjuul Paradijs. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee