Uitzending
Knevel & Van den Brink - Maarten van Rossem en Kader Abdolah

Maarten van Rossem en Kader Abdolah

Knevel & Van den Brink

15-6-2009

| 1980 x bekeken | 0 reacties
8
Maarten van Rossem
Tot verrassing van velen is de bekendste hoogleraar geschiedenis van Nederland benaderd voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de Europese verkiezingen. Maarten van Rossem, die zich vaker heeft ingezet voor de sociaal-democratische partij, voelde zich echter niet geroepen deze positie in te nemen. De onbekende Thijs Berman, die uiteindelijk door de partij is gekozen, ligt nu onder vuur vanwege de teleurstellende uitkomsten voor de PvdA.

Harry Borghouts
De commissaris van de koningin in de provincie Noord-Holland heeft vandaag gezegd dat hij zich verantwoordelijk voelt voor het feit dat hij nooit vragen heeft gesteld over de buitenlandse spaarrekeningen van de provincie. "Ik was niet slim genoeg. Een beetje dom, zou Máxima zeggen", aldus Borghouts. De commissaris moet zich vandaag verantwoorden voor de 78 miljoen euro die de provincie kwijtraakte door de Icesave-affaire. Een groot deel van dat geld zal moeten worden afgeschreven. Hoe het zover heeft kunnen komen vertelt Harry Borghouts vanavond in 'Knevel & Van den Brink'.

Rein Gerritsen
In het boek 'De tweede helft', dat vanaf vandaag in de winkel ligt, vertelt Rein Gerritsen over zijn bijna-doodervaring. Een ernstig auto-ongeluk, waarbij hij zijn moeder en broer verloor, kostte hem bijna het leven. Vanavond vertelt Gerritsen over de momenten dat hij op het randje van de dood balanceerde.

Kader Abdolah
In de Iraanse hoofdstad Teheran betogen vandaag honderdduizenden mensen tegen de omstreden herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad. Dat meldden ooggetuigen. Eerder was sprake van tienduizenden protestgangers. Aanhangers van de verslagen hervormingsgezinde presidentskandidaten Mir-Hossein Mousavi en Mehdi Karoubi zijn op weg van het plein van de Revolutie naar het plein van de Vrijheid in het centrum van de stad. De in Nederland wonende Iraanse schrijver Kader Abdolah becommentarieert de laatste gebeurtenissen.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel Maarten van Rossem en Kader Abdolah is uitgezonden op maandag 15 juni door de EO. Te gast waren Maarten van Rossem, Kader Abdolah en Harry Borghouts. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee