Van worst wisten we het wel. En van vis ook. Dat ze geregeld gerookt worden. Maar struin de schappen af en zowat de hele super blijkt blauw te staan. Er zijn gerookte nootjes en gerookte chips. Gerookte tofu en gerookte kaas. Soms staat er groot 'gerookt' op. Dan weer 'mét rooksmaak.' En dan zijn er nog de producten waar over rook noch vuur gerept wordt, maar die wel rookaroma blijken te bevatten. Maar rook, daarvan weten we toch steeds beter dat het niet best voor je is? De haard moet onze huizen uit en roken is al helemaal uit den boze. Waarom stoppen we ons eten er dan wel vol mee?
De presentatie was in handen van
Ersin Kiris,
Marijn Frank,
Teun van de Keuken,
Pieter Hulst en
Sosha Duysker. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Gerookt werd uitgezonden op maandag 25 maart door de
NTR en KRO-NCRV.