De Keuringsdienst van Waarde duikt in de toekomst van ons eten. Hoe gaan we zorgen dat er genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? De Keuringsdienst van Waarde duikt in een speciaal vierluik in de toekomst van ons eten. Hoe gaan we zorgen dat er genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? Het eten van morgen: vlees. De helft van al het vlees dat we in Nederland eten komt van het varken. En vaak komt dat varken uit steeds groter groeiende boerenbedrijven. Ligt de toekomst van het varkensvlees in een hyper-efficiënte megastal die goedkoop vlees kan produceren, of moeten we dat varken kleinschaliger gaan vetmesten en er misschien ook minder van gaan eten? Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst.
De presentatie was in handen van
Ersin Kiris,
Marijn Frank,
Daan Nieber,
Sofie van den Enk en
Teun van de Keuken. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Eten van morgen: vlees werd uitgezonden op donderdag 15 juni door de KRO en de
NTR.