De
barbecue kan weer in de winterberging. Tijd voor bezinning. We vragen ons in dit postbarbecueseizoen af, waar waren we nou helemaal mee bezig deze zomer? Driekwart van de wereldbevolking barbecuet altijd uit armoe en zou graag op een gasje willen koken onder een afzuigkap. En wij doen het voor onze lol, buiten stinken in de wind. Vragen die knagen: wat is houtskool en waar komt het vandaan? Kun je met de dampen van de
barbecue je buren vermoorden? En ga je er zelf ook dood aan? Maar ook nieuws. De uitvinding van de drieverdiepingen
barbecue en het vulpotloodbarbecuetje voor watjes in de jungle die zonder rekje niet weten hoe het vlees te verbranden. En ook hiervoor ging weer een boom om in het oerbos.
Presentatie:
Maurice Dekkers,
Roland Duong,
Teun van de Keuken,
Wouter Klootwijk en
Maarten Remmers.
De presentatie was in handen van
Teun van de Keuken,
Maurice Dekkers,
Roland Duong,
Wouter Klootwijk,
Maarten Remmers,
Ajouad El Miloudi,
Ersin Kiris en
Marijn Frank. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel BBQ werd uitgezonden op donderdag 11 oktober door de RVU en KRO-NCRV.