Uitzending
Kassa - 12-9-2020

12-9-2020

Kassa

594 x bekeken | 0 reacties
4
Wordt er voldoende gewaarschuwd voor de giftigheid van planten? Je koopt nietsvermoedend een mooie plant in de voordeelhoek van het tuincentrum. Dan blijkt de dag erna dat je huisdier ervan gesnoept heeft en eraan overlijdt. Worden we wel voldoende gewaarschuwd voor de giftigheid van planten?

'CommerciŽle databoeren' geven score over je betaalgedrag en geven dat door aan bedrijven. Vrijwel niemand weet het, maar er bestaan 'commerciŽle databoeren' die van vrijwel alle Nederlanders een profiel in hun database hebben staan. Ze geven bijvoorbeeld telefoon- en energiebedrijven een score over jouw betaalgedrag. Als je ergens een keer een betaling hebt gemist, sta je geregistreerd als wanbetaler. Hoe kan het dat je staat geregistreerd zonder dat je dat weet?

Houden woningcorporaties zich aan het nieuwe Sociaal Huurakkoord? De vereniging voor woningcorporaties, Aedes en de Woonbond vertelden vorig jaar trots in de uitzending van Kassa over het nieuwe Sociaal Huurakkoord. Daarin staat dat zij huurders die in financiŽle nood verkeren tegemoet moeten komen door de huur te verlagen of bevriezen. Maar houden corporaties zich daar ook aan?

De presentatie was in handen van Amber Kortzorg en Sahil Amar AÔssa. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 12 september door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee