10-10-2009
1832 x bekeken | 1 reacties
Consumentenmagazine met actuele reportages, tests en individuele problemen. Onder andere aandacht voor de nieuwe sluipmoordenaar in ons eten: zout. Ondanks beloftes van de zoutindustrie dat het zoutgehalte in eten omlaag zou gaan, laat Kassa zien dat daarvan niets terecht is gekomen. En dat het zout erg schadelijk is, blijkt ook uit een test die Kassa deed met twee stagiaires. Een week lang aten ze veel kant-en-klaar producten. Het zoutgehalte in hun lichaam bleek na deze week alarmerend hoog. Verder een test: Kassa proeft tomatensoep met ballen. Zowel in blik als in zak. Welke is het lekkerst?
Presentatie: Felix Meurders.
Deze uitzending van het programma Kassa is uitgezonden op zaterdag 10 oktober door de VARA. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
Reacties op deze uitzending
-
blikker5881
11-10-2009 21:35
Ben behoorlijk geschrokken van al dat zout in ons eten. Sta je eigenlijk niet bij stil. Wat ik wel verrassend vond in de uitzending was het feit dat de zak Tomatensoep van Unox als beste uit de bus kwam met als vermelding dat er ook nog minder zout in zit. Deze soep is van Unilever, jammer dat dit niet aan de tafel ter sprake kwam met de heer Smit. Toch een teken dat Unilever er wat aan doet!