Uitzending
Jong - Leven na de dood

Leven na de dood

Jong

9-5-2012

| 2798 x bekeken | 0 reacties
7
Lisa en Luuk werden beiden op jonge leeftijd geconfronteerd met de dood. Lisa verloor haar beide ouders aan zelfdoding en Luuk's maatje Roy overleed na een ernstig auto-ongeluk. Manuel Venderbos volgt beide jongeren en ervaart dat het verlies nog altijd grote impact op hun leven heeft.
Toen Lisa (20) tien was, overleed haar moeder. Drie jaar later verloor zij haar vader. Samen met Manuel gaat ze op zoek naar het antwoord op de vraag hoe haar ouders een einde aan hun leven hebben gemaakt. "Nu is het moment aangebroken dat ik dit graag wil weten. Het blijft anders een  open wond, die maar niet wil helen."    

Luuk (24) is op het nippertje aan de dood ontsnapt. Hij zat in dezelfde auto als zijn maatje Roy, die het ongeluk niet meer kan navertellen. Luuk bezoekt nog iedere week zijn graf en heeft door het ongeluk, net als een aantal vrienden van hem, zelf blijvend hersenletsel opgelopen. Zijn grote droom, aan de slag bij de Landmacht, zal hij nooit meer kunnen realiseren. "Dat accepteren blijft moeilijk. Het is gewoon niet meer zoals vroeger, het plezier en de lol in mijn leven is weg. Het is anders, alles is veranderd."

Deze uitzending van het programma Jong met de titel Leven na de dood is uitgezonden op woensdag 9 mei door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos en Klaas van Kruistum.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie