Uitzending
Jong - 'Ik zorg voor mijn broertje en zusje'

'Ik zorg voor mijn broertje en zusje'

Jong

7-3-2012

| 2842 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het wanneer je als twintiger ineens je dromen aan de kant moet schuiven omdat je verantwoordelijk wordt voor de opvoeding van je puber-broertje en zusje? Chantal (29) en Berti (22) weten hoe dit is. Na het overlijden van hun moeder en de opname van hun stiefvader in een verpleegtehuis vanwege dementie, hebben zij de voogdij over hun halfbroertje en -zusje op zich genomen. En dat is bikkelen.Kristi en Tobie (12) zijn een tweeling. De zorg voor hen brengt flink wat verantwoordelijkheid en zorgen met zich mee. Maar Chantal en Berti hebben na de dood van hun moeder geen moment getwijfeld over de voogdij. "Het was de laatste wens van ons mam", vertelt Chantal aan presentator Manuel Venderbos. "Maar, het is wel zwaar. Wij zijn volledig verantwoordelijk, qua opvoeding, verzorging en ook financieel. En, dat is zuur. We krijgen geen enkele financiële steun van de overheid.”
Chantal en Berti moeten iedere maand van hun salaris voor de tweeling een flink bedrag opzij leggen. “Af en toe heb ik ook gewoon zin om lekker een maand met een vriendin op vakantie te gaan, maar dat gaat niet", aldus Chantal. Toch zijn Berti en zij ook trots op het bijzondere gezin dat ze samen vormen.

Deze uitzending van het programma Jong met de titel 'Ik zorg voor mijn broertje en zusje' is uitgezonden op woensdag 7 maart door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos en Klaas van Kruistum.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee