Uitzending
Jinek - 27-1-2015

27-1-2015

Jinek

3700 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast zijn Arthur Vonken, George Rasker, Yvette van Eechaud, Hans Docter, Ed Kronenburg, Rob van Eerden en Maja D'hollosy.

Warner ten Kate, Arthur Vonken & Lou Repetur
In de geruchtmakende zedenzaak in het Limburgse Valkenburg wordt de vermeende loverboy Armin A. ervan verdacht een 16-jarig meisje te hebben aangezet om betaalde seks te hebben. Zijn advocaat Mr. Arthur Vonken ontkent dit met klem; het meisje zou geheel vrijwillig met maar liefst 80 mannen seks hebben gehad in een periode van 8 dagen. Vanavond zit hij bij Eva op de bank. Vonken is advocaat bij Vonken & Szymkowiak Strafrechtadvocaten.

Het Openbaar Ministerie gaat de mannen die mogelijk seks hebben gehad met het minderjarige meisje in de Valkenburgse loverboyzaak vervolgen. Een klantenlijst in de telefoon van de loverboy en een emmer gebruikte condooms; Justitie meent een unieke combinatie van bewijsmiddelen te hebben. Warner ten Kate, landelijk officier van justitie mensenhandel/mensensmokkel neemt het hoog op en komt vanavond vertellen over de zaak.

Lou Repetur is expert seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Movisie, een kennisinstituut van sociale vraagstukken op het gebied van welzijn, sociale zorg en sociale veiligheid. Zij doet veelvuldig onderzoek naar het gedrag van loverboys onder ander in opdracht van verschillende Ministeries. Repetur houdt zich bezig met de effectieve preventie en aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de jeugdzorg.

Yvette van Eechoud , Hans Docter & Ed Kronenburg
Vanavond nemen we een kijkje in de keuken van drie ambassadeurs. Naast hun werk als behartiger van de Nederlandse handelsbelangen worden ze ook vaak ingezet als crisismanager. Eva Jinek praat vanavond met ambassadeurs Yvette van Eechoud (ambassadeur Qatar), Hans Docter (ambassadeur Ghana, Sierre Leone, Ivoorkust, Togo en Liberia) en Ed Kronenburg (ambassadeur Frankrijk) over hun werkzaamheden en de uitdagingen waar ze voor staan. Deze week zijn alle Nederlandse ambassadeurs in Den Haag voor de jaarlijkse terugkomweek.

Maja d’Hollosy & Rob van Eerden
We duiken ook in het mysterie van Aak, het negenjarig jongetje van Uitgeest dat rond 200 voor Christus leefde. Zijn skelet werd al in de jaren tachtig gevonden, maar lag jarenlang opgeslagen in het depot. Aak heeft nu weer een gezicht gekregen van Maja d’Hollosy.En Archeoloog Rob van Eerden weet meer over het leven van Aak.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 27 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie