Uitzending
Jinek - 13-7-2018

13-7-2018

Jinek

2351 x bekeken | 1 reacties
6
Sybrand Buma en correspondent Suse van Kleef over de chaos rond de Brexit
>

Op dag drie van zijn bezoek in Europa bezocht Trump het Verenigd Koninkrijk. Een omstreden bezoek dat heel wat stof deed opwaaien. Zo was Trump in een interview vernietigend naar de Britse premier Theresa May. Vertelde dat er door haar ‘zachte’ Brexit geen handelsdeal met de VS gaat komen. Koren op de molen van de harde Brexiteers. Maar waar staan we in Europa nu eigenlijk als het gaat om Brexit? NOS-correspondent Suse van Kleef en CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma leggen onder andere uit waarom de onderhandelingen over Brexit zo belangrijk zijn voor Nederland.

De zomerse fotosessie van het Koninklijk gezin
Het is traditie, het jaarlijkse zomerse persmomentje van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun dochters. Vandaag weer gehouden op landgoed De Horsten in Wassenaar. Iedere journalist mag dan precies één vraag stellen. Hoe ziet goed ouderschap eruit, was de vraag van onze Jaïr. En het paar had deze keer een belangrijke boodschap aan Eva.

Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter vertellen over hun succes op Wimbledon
Na lange tijd hebben we eindelijk weer een Nederlandse wereldtopper in het tennis. Kiki Bertens haalde afgelopen week de kwartfinales van Wimbledon én won onder meer van topspeelster Venus Williams. Zo vanzelfsprekend was dat niet. Er waren erg veel ups en downs in haar carrière. Kort geleden stond Kiki zelfs nog op het punt te stoppen met tennis, omdat ze het plezier in het spel helemaal kwijt was. Maar Kiki gaf niet op en gooide het roer om samen met haar coach Raemon Sluiter. En plan van aanpak dat zich snel uitbetaalde.

Thijs Römer en Katja Schuurman spelen weer samen in de theatervoorstelling ‘Blind Date’
Ze waren tien jaar getrouwd, zijn inmiddels drie jaar uit elkaar, maar zijn goed met elkaar. Daarom ging Katja Schuurman mee met het plan van Thijs Römer om samen op het toneel te gaan staan in de voorstelling ‘Blind Date’. Een theatervoorstelling gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh uit 1996. Het gaat over een echtpaar dat elkaar niet kan loslaten. Hoe is het om deze voorstelling te spelen? En hoe is het om als twee ex-geliefden zo intensief met elkaar te werken?

In deze uitzending van Jinek waren Raemon Sluiter en Sybrand van Haersma Buma te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op vrijdag 13 juli door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee