Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Infocus - 28-1-2007

28-1-2007

Infocus

1022 x bekeken | 0 reacties
6
De samenwerking tussen burgemeester, politie en het moslimplatform Helmond verloopt voortvarend. Wellicht zelfs te voortvarend? Onlangs kon een bende opgerold worden van tientallen jonge raddraaiers, van wie velen een islamitische achtergrond hebben. Schendt het moslimplatform de vertrouwensband met de jongeren? We bezochten alle partijen.

Sinds de val van Saddam Hoessein maken sji'ieten en soennieten elkaar af in Irak. Maar er zijn aanwijzingen dat de strijd zich ook verplaatst naar het Westen. Ook in Nederland worden al onschuldige burgers bedreigd. Een gesprek met de arabist mr. dr. Maurits Berger (gespecialiseerd in het islamitisch recht en de politieke islam), dr. Al Touraihi, voorzitter van de Overkoepelende Sji'itische Vereniging en hoogleraar vergelijkende godsdienstwetenschappen aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam en een bedreigde winkelier.

Provinciale Staten. Ze vormen de minst populaire verkiezingen, leveren nauwelijks allochtone kandidaten op en trekken de minste kiezers onder migranten. Vreemd eigenlijk, want bij de Provinciale Verkiezingen worden beslissingen genomen over

onder veel andere zaken

geldstromen voor welzijnsorganisaties, met name zelforganisaties. We spraken met onderzoeker Jean Tillie (Institute for Migration and Ethnic Studies) en registreren het enthousiaste pleidooi van Ehssane Gounou, PvdA-kandidate voor de provincie Noord-Brabant.

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 28 januari. Te gast was Maurits Berger. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie