Uitzending
Infocus - 10-6-2007

10-6-2007

Infocus

962 x bekeken | 0 reacties
6
De Palestijn Mohammed Omer is 22 jaar oud, twee keer zo jong als de bezetting van zijn land. Hij verloor zijn huis, zijn broer en moest jarenlang zijn vader missen. Omer is journalist. In InFocus prat hij over de bezetting van zijn vaderland en de andere kant van 'officiŽle' lezingen.

e positie van de sji'ietische vrouw. De Nederlands-sji'ietische gemeenschap telt 70.000 zielen. Man en vrouw zijn in het sji'isme aan elkaar gelijk, zeggen de vrouwen voor de camera van InFocus. Historische vrouwen zijn 'role model' voor de jonge ambitieuze meiden van nu.

Sporen uit het Oosten bekroond. Ook in InFocus: Rob Hof ontving deze week de Zilveren Nipkowschijf voor zijn dertiendelige serie Sporen uit het Oosten. Medeproducent van de serie is de NMO. InFocus sprak met de laureaat. Tijdens zijn treinreizen in AziŽ ontdekt Hof dat de sombere voorstellingen die westerse media van deze landen schilderen geen recht doen aan de werkelijkheid ter plaatse. Met aansluitend De heilige koran. Religieuze en spirituele afsluiting van de uitzending waarbij het woord van de koran wordt gereciteerd. Afl.: Hoofdstuk 7, vers 146 tot en met 149.

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 10 juni. Te gast was Rob Hof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie