Uitzending
Infocus - 13-5-2007

13-5-2007

Infocus

905 x bekeken | 0 reacties
6
Een humanitaire ramp tekent zich af rond de vier miljoen Irakezen die op de vlucht zijn voor het geweld in hun land. Vluchtelingen zitten samengepakt in kampen en overstromen de buurlanden. Wat doet Nederland, een land dat nota bene zijn steun verleende aan de oorlog in Irak? We spraken drie professionals: Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling, Tweede Kamerlid Wim van de Camp (CDA) en columnist Henk Hofland.

In Frankrijk zijn de socialisten verslagen. Linkse activisten ontketenen relletjes in de stedelijke centra. Maar in de banlieues hebben veel moslims juist gekozen op Sarkozy. Op onderzoek in Parijs.

Een jaar geleden vond een symposium plaats over orgaandonatie en de islam. Een positieve verklaring werd afgegeven: orgaandonatie is mogelijk binnen de grenzen van het geloof. Maar nu, een jaar later, is er nog steeds geen merkbaar effect. De islamitisch-maatschappelijke organisaties houden zich stil.

We besluiten met De heilige koran. Een koranrecitatie. Vandaag verzen 142 en 143 uit hoofdstuk 7.

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 13 mei. Te gast waren Wim van de Camp, Henk Hofland en Tineke Ceelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie