Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Infocus - 10-12-2006

10-12-2006

Infocus

811 x bekeken | 0 reacties
6
Verkiezingsuitslag
Nederland heeft gekozen; extreem gekozen zelfs. Dat is wel heel duidelijk in het geval van de negen zetels voor moslimbasher Geert Wilders. Maar ook de triomf voor de SP geeft ruimte voor vraagtekens: waarom is deze linkse partij zo dominant blank en gespitst op nationale thema's? Samen met de politicologen Willem Breedveld (Trouw) en Fadi Hirzalla (promovendus UvA) peilt InFocus de stemming in Nederland.

Mensenrechten en Zuid-Libanon
Waar ging de oorlog tussen IsraŽl en Libanon afgelopen zomer over? Het buitenproportionele geweld dat in deze oorlog is gebruikt is voor Amnesty International aanleiding geweest een rapport te publiceren waarin wordt aangedrongen op de instelling van een internationaal onderzoekstribunaal. In het kader van de internationale Mensenrechtendag spreekt InFocus met de heren Robert Soeterik en Ruud Bosgraaf; de eerste Midden-Oostendeskundige, de laatste woordvoerder van Amnesty International.

Gokverslaafd
Tenslotte: net als andere stervelingen hebben ook moslims last van duiveltjes en foute influisteringen door duiveltjes. In deze InFocus een portret door filmer Elly Safari van Rayda Jacobs, die een boek schreef over een goede moslimmoeder met een tikje gokverslaving.

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 10 december. Te gast was Willem Breedveld. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie