Uitzending
Ikon Documentaire - Trippen op Jezus - Bezieling (2/4)

Trippen op Jezus - Bezieling (2/4)

Ikon Documentaire

29-6-2008

| 1631 x bekeken | 0 reacties
6
Tot 4 juli 1979 was Larry Gross verslaafd aan alcohol en heroïne, maar sindsdien is hij verslaafd aan Jezus. Deze verslaving is veel minder gevaarlijk, maar net zo allesomvattend.
‘Trippen op Jezus’ is een intiem portret van het dagelijks leven van Larry Gross. Larry loopt elke dag vele kilometers langs de wegen van Texas met een enorm houten kruis op zijn schouder.

Hij wil de wereld vertellen dat Jezus de Messias is en dat Hij iedereen kan redden zoals Hij hem gered heeft. Hij wil zoveel mogelijk mensen helpen via Jezus het geluk te vinden. En daar wil hij de rest van zijn leven aan wijden.
Tijdens het maken van de film kreeg Simone de Vries bewondering voor Larry’s schijnbaar onuitputtelijke toewijding. Met name zijn voortdurende drang goed te doen voor anderen zette haar aan het denken. Ze zag dat Larry het lichamelijk vaak heel zwaar had, maar denkt dat hij door zal gaan met zijn missie tot hij er letterlijk bij neer zal vallen. De Vries: “Als je geroepen bent door Jezus, ga je niet met pensioen.”
‘Trippen op Jezus’ is een verhaal over wat geloof voor een mens kan betekenen. De film toont de vreugdevolle maar ook de minder prettige consequenties van deze volledige toewijding. Larry’s ouders willen niets meer met hem te maken hebben, zijn dorpsgenoten bekijken hem met verwondering en zijn missie wordt door de meesten niet begrepen.

Toch put hij er alle kracht en levensvreugde uit die hij nodig heeft om zijn kruis te blijven dragen...

Deze uitzending van het programma Ikon Documentaire met de titel Trippen op Jezus - Bezieling (2/4) is uitgezonden op zondag 29 juni door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie