Uitzending
Hollandse Zaken - Eindelijk een dader

Eindelijk een dader

Hollandse Zaken

23-8-2018

| 890 x bekeken | 0 reacties
7
Na twintig jaar is er een doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Wat doet dat met andere nabestaanden van onopgeloste zaken?

Leeft bij hen de hoop op dat zelfs twintig of dertig jaar na dato de dader wordt gevonden? Of hebben ze die moed al lang opgegeven? Omwille van hun zielenrust? Want hoe pijnlijk en frustrerend is de confrontatie met de dader en met de details van de moord? Zullen de rechercheurs in de vele Cold Case-zaken nieuwe inspiratie opdoen ook in hún zaak tot een oplossing te komen? Door nieuwe opsporingstechnieken onderzoekt de politie inmiddels 1500 onopgeloste zaken. In 1000 gevallen gaat het om een levensdelict.

Nicky Verstappen, toen 11 jaar, werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide dood gevonden, na een dag zoek te zijn geweest. De speurtocht naar de dader werd een van de geruchtmakendste onopgeloste zaken in Nederland.

De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Eindelijk een dader werd uitgezonden op donderdag 23 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie