Uitzending
Hollandse Zaken - Help, de Chinezen komen

Help, de Chinezen komen

Hollandse Zaken

4-7-2019

| 795 x bekeken | 0 reacties
7
Nederland worstelt met de vraag hoe we ons moeten opstellen tegenover China. De overheid laveert voorzichtig tussen China te vriend houden, maar ook kritisch zijn en alert op spionage. Bovendien: welke invloed heeft de groeiende Chinese macht voor Westerse verworden als vrijheid en democratie?

Ondernemers zien mogelijkheden om goed geld te verdienen in het land, maar vrezen het kopieergedrag en de onbetrouwbaarheid van de zakenpartners daar. Universiteiten verwelkomen Chinese studenten twintig procent van de buitenlandse studenten komt uit China - , maar zijn in toenemende mate beducht voor de intenties van die studenten. Want wat doen ze met hun kennis als ze terug zijn in China en de overheid daar grote druk op ze uitoefent?

In Hollandse Zaken een discussie met onder andere hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk, de Amsterdamse horeca- en vastgoedtycoon Won Yip en ondernemer Edwin den Hartog, die drie weken geleden zijn eerste patatzaak opende in China.

In deze uitzending van Hollandse Zaken was Rob de Wijk te gast. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Help, de Chinezen komen werd uitgezonden op donderdag 4 juli door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie