Uitzending
Hollandse Zaken - Waar is de gulden middenweg in het debat?

Waar is de gulden middenweg in het debat?

Hollandse Zaken

26-7-2018

| 801 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering: hoe de discussie over integratie en racisme wordt gegijzeld door uiterst links en uiterst rechts. Er lijkt niets tussen te zitten. Je vindt dat premier Rutte en minister Blok vreemdelingenhaat voeden en dat Nederland racistischer wordt. Of je hoort bij de andere kant: je vindt de integratie totáál mislukt, bent tegen hoofddoeken en het toelaten van vluchtelingen. En heb je voorzichtige kritiek op een van beide standpunten, dan ben je gelijk afgeschreven en deug je niet.

Onlangs riep een groep prominente Nederlanders, onder wie politica Sylvana Simons en geschiedschrijver Geert Mak politici op ‘te stoppen met het voeden van xenofobie en racisme’. Als vanzelfsprekend stroomden daarna de negatieve reacties van beide kanten de wereld in.

Maar waar is de gulden middenweg? Integratie gaat nu eenmaal altijd met vallen en opstaan. Waarom houden we niet wat meer rekening met elkaar? Benoem de pijnpunten, maar zoek ook oplossingen. Dát is Nederland! Wordt het tijd dat de zwijgende meerderheid, de mensen van het midden, de twijfelaars, de optimisten zich uitspreken?

De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Waar is de gulden middenweg in het debat? werd uitgezonden op donderdag 26 juli door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie