Uitzending
Hollandse Zaken - 'De les van Nouri'

'De les van Nouri'

Hollandse Zaken

29-7-2017

| 1802 x bekeken | 0 reacties
6
Leidt het 'Nouri-effect' tot een kentering in de Nederlandse samenleving? Een Nederland met minder haat, minder wij- zij-denken en minder polarisatie? Een idealistische, hoopvolle droom? De Nederlanders leken even over de eigen schaduw heen te springen. Etnische, culturele en godsdienstige tegenstellingen vielen weg in de ontzetting over het lot dat de talentvolle jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri trof.

Jong en oud. Moslims en niet-moslims. Zwart en wit. Ajax- en Feijenoord-fans. Ze trokken gebroederlijk op. De familie van de jonge voetballer noemde het de ‘les van Nouri’: "De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims”.

Kan het gevoel van verbroedering leiden tot een nieuw momentum in multicultureel Nederland? En hoe dan?

Te gast zijn onder anderen fotograaf Stanley Gontha, die de iconische foto van de rouwende vader van Abdelhak Nouri maakte. Hij hoopt op een kentering in Nederland. En Elsevier-journalist Syp Wynia, die kritisch is over moslim-integratie en over multicultureel Nederland.

In deze uitzending van Hollandse Zaken was Syp Wynia te gast. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel 'De les van Nouri' werd uitgezonden op vrijdag 28 juli door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie