Uitzending
Het Vermoeden - Rein Willems

Rein Willems

Het Vermoeden

29-6-2008

| 1773 x bekeken | 0 reacties
6
Ir. Rein Willems werd in 1945 in Limburg geboren in een gereformeerd gezin. Na zijn opleiding chemische technologie aan de TH Delft, kwam hij bij Shell te werken. Hij werd naar diverse landen uitgezonden en was van 2003 tot 2007 president-directeur van Shell Nederland. Sinds 2007 is hij lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Daarnaast bekleedt hij talloze bestuursfuncties.

Willems (‘ik ben een beta-man’) gelooft in de realiteit van de opstanding van Jezus. Vanaf zijn studententijd heeft hij het zoeken naar een rationele waarheid en ‘de ware kerk’ afgezworen. 'Ook in het ondernemen', zegt hij, 'speelt het hart een sterkere rol dan de ratio.' Zijn geloof stak hij nooit onder stoelen of banken, want iedereen moest hem op zijn waarden kunnen aanspreken.

Met Annemiek Schrijver praat hij over de jaloeziecultuur in Nederland, het gebruikmaken van talenten en zijn honger naar kennis. Als tekst koos hij een gedeelte uit de brief van Paulus aan de Efeziërs: de wapenrusting Gods. Hij onderstreept daarmee het belang van een geestelijke vorming en goede christelijke leefregels.

Presentatie: Annemiek Schrijver.

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Rein Willems is uitgezonden op zondag 29 juni door de IKON. Te gast was Rein Willems. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie