Uitzending
Het Vermoeden - Mary Michon

Mary Michon

Het Vermoeden

3-5-2009

| 3039 x bekeken | 1 reacties
6
Voor het IKON-publiek behoeft Mary Michon waarschijnlijk nauwelijks enige toelichting. Maar vooruit: jarenlang werkte ze als televisiemaker en schiep onvergetelijke programma's als Een spannend bestaan, Kanjers, Link en In het teken van het hout. Het docudrama had haar hart. Het waren series die vooropliepen in het doorbreken van taboes. Michon (1939) werd geboren in een 'prettig gereformeerd' gezin. Ze volgde een opleiding aan de kleinkunstacademie en was in eerste instantie vooral actief in de theaters. Ze werkte nauw samen met Jos Brink en Frank Sanders en speelde onder meer in de musical Heerlijk duurt het langst. Duizendpoot als ze is, bleef ze al haar liefdes trouw: schrijven, acteren en televisie maken. In 2000 nam ze afscheid van de IKON, maar niet om stil te zitten. 'Een oude meid is op haar toekomst voorbereid' is een van haar uitspraken. In 1999 verscheen haar boek Later als ik oud ben, over de strijd tegen lichamelijk verval. Ook maakte ze haar eigen theatershow Hinderlijk blij. Heftig blijft ze zich verzetten tegen het stereotiepe beeld van de oudere wiegend in het zwitserlevengevoel. Momenteel legt ze de laatste hand aan een nieuw boek: Van die damesdingen, dat in mei verschijnt. In de beleving van Michon is genade weliswaar iets dat je toevalt, maar waar je zelf ook hard voor moet knokken. Nooit zal ze bij de pakken neerzitten, hoezeer het lichaam haar soms ook in de steek laat. Haar heilige tekst is een gedicht van Ida Gerhardt: Kinderliedje, waarin woorden als dwalen, verlangen en verwondering haar aanspreken.

Presentatie: Annemiek Schrijver

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Mary Michon is uitgezonden op zondag 3 mei door de IKON. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee