Derya Turna van het Soefi Centrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het Soefi muziekensemble Tevazu, raakte door het...
Bekijk uitzending
Nasrdin Dchar maakt met Nadia zijn favoriete ramadangerecht, gehaktbroodjes, die zijn moeder altijd maakte tijdens de ramadan. Mariam Alkhatee kookt samen met Nadia timmen baqille, rijst met tuinbonen. In deze...
Bekijk uitzending
In Amsterdam brengt Nadia een vastendag door met Safa en Ayham Ayoub en hun twee kinderen, vluchtelingen uit Yarmouk in Syrië. In Nederland startte Safa een cateringbedrijf. Met Nadia kookt ze haar favoriete...
Bekijk uitzending
Deze uitzending van het programma Het Ramadangerecht met de titel Mama Fadila s brood & harira en Gülzar s ugre werd uitgezonden op zondag 26 april door de NTR.
Bekijk uitzending
Derya Turna van het soeficentrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het soefimuziekensemble Tevazu, raakte door het...
Bekijk uitzending
Culinair schrijver Nadia Zerouali volgt acht hoofdpersonen (en families) bij de voorbereiding van hun favoriete ramadangerecht en schuift bij hen aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang. Hoofdpersonen...
Bekijk uitzending
Deze uitzending van het programma Het Ramadangerecht met de titel Safa s Maklouba en Yasmine s Sanbus & Shurbo werd uitgezonden op maandag 20 mei door de NTR.
Bekijk uitzending
Nadia reist naar Winterswijk, waar ze samen met haar moeder harira maakt, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met haar vader bezoekt ze de begraafplaats van Winterswijk. In Castricum bezoekt Nadia de familie Seley, een...
Bekijk uitzending