Uitzending
Helpdesk live - "Ik blijf maar verslaafd..."

"Ik blijf maar verslaafd..."

Helpdesk live

28-9-2008

| 737 x bekeken | 0 reacties
5
Wie kent het niet? Een gewoonte waar we niet trots op zijn, maar die toch telkens weer de kop op steekt. Soms genieten we ervan, maar soms loopt het uit de hand en krijgen we er problemen mee. We lijken wel verslaafd.

Verslavingen zijn er in vele soorten en maten. We kunnen verslaafd raken aan roken, drinken of drugs, maar ook aan shoppen, (niet-)eten, gokken, porno, internet of televisie.

Soms hoeft het nog geen probleem te zijn, maar wat als het uit de hand loopt? Wat als je merkt dat je sociale leven en/of je gezondheid er onder lijdt? Hoe ontstaat zoiets? Is het erfelijk? Ligt het aan je karakter? Heb je het nodig om het leven aan te kunnen?

Je onderkent dat je verslaafd bent en neemt je voor om er mee te stoppen. Maar het lukt niet! Is wilskracht dan niet genoeg? Heb ik anderen nodig? Maar hoe moet ik het aan anderen vertellen? Waar kan ik goede hulp vinden, betrouwbare mensen die mij verder helpen? Wat kan het geloof in God voor mij betekenen?

Menno praat met contextueel-coach Agnes Huizenga en predikant Wilkin van de Kamp over het onderwerp "Ik blijf maar verslaafd".

Deze uitzending van het programma Helpdesk live met de titel "Ik blijf maar verslaafd..." is uitgezonden op zondag 28 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie