Uitzending
Hart en ziel - Intuïtie: Gids of valkuil?

Intu´tie: Gids of valkuil?

Hart en ziel

19-10-2008

| 1386 x bekeken | 1 reacties
6
Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van ingewikkelde beslissingen? Deze aflevering gaat over het bewustzijn. Sinds mensenheugenis wordt dat op een voetstuk geplaatst. Onterecht, naar nu blijkt. Psychologisch onderzoek namelijk heeft aangetoond dat het onbewuste vele malen slimmer is. Op je gevoel keuzes maken loont, vooral als deze complex zijn. 'Ons onbewuste stuurt ons gedrag,' aldus Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is auteur van Het slimme onbewuste, dit jaar genomineerd voor het beste wetenschapsboek. In het Virtual Reality lab in Nijmegen wordt Mieke van der Weij getest op haar bewustzijn. En schrijver, presentator en heks Susan Smit is getest op gedragskenmerken. Mieke confronteert haar met de uitkomsten.

Deze uitzending van het programma Hart en ziel met de titel Intu´tie: Gids of valkuil? is uitgezonden op zondag 19 oktober door de NCRV. Te gast was Susan Smit. De presentatie was in handen van Mieke van der Weij.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee