Uitzending
Hart en ziel - Het narcisme van de Nederlander

Het narcisme van de Nederlander

Hart en ziel

13-11-2008

| 2706 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe oordelen verschillende generaties over zichzelf? Lijdt de jeugd aan zelfoverschatting? Is de jongste generatie verwend? En wat zijn de voor- en nadelen van narcisme? Deze en een groot aantal andere vragen heeft Hart en Ziel samen met de Volkskrant door TNS NIPO laten stellen aan 1300 Nederlanders, een representatieve groep mensen. Mieke van der Weij presenteert de uitkomsten en legt deze voor aan prof. dr. Jan Derksen, hoogleraar psychologie aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en prof. dr. Hedy Stegge, ontwikkelingspsycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De resultaten geven onder andere een beeld van hoe ouderen en jongeren tegen elkaar aankijken. Ongezonde vormen van eigendunk werken agressieverhogend, aldus psychologen, en zijn een bedreiging voor goede relaties.

Presentatie: Mieke van der Weij.

Deze uitzending van het programma Hart en ziel met de titel Het narcisme van de Nederlander is uitgezonden op donderdag 13 november door de NCRV. Te gast was Jan Derksen. De presentatie was in handen van Mieke van der Weij.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee