Uitzending
Hallo Nederland - 8-1-2018

8-1-2018

Hallo Nederland

591 x bekeken | 0 reacties
6
Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Die patiënten kunnen mogelijk genezen dankzij stamcellen van een donor. Maar er overlijden nog altijd mensen omdat er voor hen niet op tijd een passende stamceldonor wordt gevonden. De kans op een geschikte donor is namelijk heel klein. Daarom kreeg iedereen die vorig jaar 18 jaar is geworden dit weekend een brief in de bus met de vraag of ze stamceldonor willen worden. We gaan langs bij een donor, een vader die zijn dochter verloor omdat er geen geschikte stamceldonor was en de 17-jarige Merel die dankzij een donor is genezen.

Verder: We volgden een maand geleden Jos Miedendorp-de Bie (64), die in zijn zoektocht naar werk met een sandwichbord rond liep. Door zijn leeftijd lukte het maar niet om weer een baan te vinden en dus probeerde hij het maar op deze manier. Met succes! Jos gaat aan de slag bij een meubelzaak als administratief medewerker. We zijn bij het ondertekenen van zijn contract.

En het water heeft zijn hoogste punt bereikt in vele delen in ons land. In natuurgebied De Gelderse Poort is het water maar liefst vijftien meter hoog en dat komt maar eens in de tien jaar voor. Dat heel wat gevolgen. Gebieden worden afgezet voor natuurliefhebbers en dieren vluchten naar hoger gelegen gebieden. En dat, samen met het hoge water, levert mooie plaatjes op.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op maandag 8 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!