Uitzending
Hallo Nederland - 19-12-2017

19-12-2017

Hallo Nederland

419 x bekeken | 0 reacties
6
We brachten een jaar geleden het nieuws dat honderden Nederlandse weduwen ten onrechte gekort worden op hun nabestaandenpensioen. Een jaar later zijn ruim 600 van hen voor in totaal ruim 10 miljoen euro gecompenseerd. We gaan langs bij mevrouw Krol, zij ondernam na zien van onze uitzending actie en krijgt nu al het geld waar ze recht op heeft.

Verder: zorginstellingen die er gebruik van maken zweren inmiddels bij de bodydryer. Voor mensen met een meervoudige verstandelijke beperking geeft het afdrogen na een douche vaak veel stress. Jurgen Cattel bedacht – met zijn zoon in het achterhoofd - de bodydryer. Geen handdoek meer, maar infraroodlampen en een zachte, warme luchtstroom. Een beetje zoals op een tropisch strand.

Er hangt een mystieke sfeer omheen, de winterse traditie van het midwinterhoorn blazen. Het wordt vooral in het oosten van het land nog veel gedaan. Ook in Drentse buurtschap Oldendiever klinkt er tussen 30 november en 6 januari iedere avond het geschal van een midwinterhoorn.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 19 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie