Uitzending
Familieberichten - 29-6-2009

29-6-2009

Familieberichten

1995 x bekeken | 0 reacties
5
Caroline gaat op bezoek bij Jelle; een pleegkind met een traumatisch verleden.

Om de vijf jaar plaatst Anton Ernst een In Memoriam voor zijn moeder Mientje, die 20 jaar geleden overleed. Acht jaar na haar dood durven zijn zussen eindelijk een goed bewaard familiegeheim op te biechten aan hun broer. Een geheim dat alles met hem te maken heeft.

Caroline gaat op bezoek bij Jelle; een pleegkind met een traumatisch verleden. Hij wordt als baby liefdevol opgenomen door de familie Plooij. Jelle is een lastig kind en loopt al snel behoorlijk achter op de andere kinderen van zijn leeftijd. Men weet op school dan ook niet wat ze met hem aanmoeten. Uiteindelijk haalt zijn pleegmoeder Annapetra hem daar weg, om niet veel later zelf een school op te richten: speciaal voor Jelle!

In het Zeeuwse Koudekerke gaat Caroline langs bij Patrick en Evelien. Patrick zit door een aandoening aan zijn zenuwgestel vanaf zijn 16de in een rolstoel en kan amper staan. Speciaal voor hun huwelijksdag is Patrick aan het trainen om toch naast zijn bruid te kunnen staan tijdens het ja-woord.

En Barbara verrast haar moeder met een zeer speciaal bericht. Een jaar geleden wordt geconstateerd dat Barbara’s nieren nauwelijks meer functioneren. Ze heeft dus dringend behoefte aan een nieuwe nier. Moeder Ineke biedt zichzelf direct aan als donor voor haar dochter!

Deze uitzending van het programma Familieberichten is uitgezonden op maandag 29 juni door de NCRV. De presentatie was in handen van Caroline Tensen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie