Uitzending
EenVandaag - 11-7-2020

11-7-2020

EenVandaag

184 x bekeken | 0 reacties
7
Door heel Nederland verschijnen coronamonumenten: 'Het heeft een helende werking'
Ingepakt in plastic een laatste groet brengen aan je geliefde: afscheid nemen en rouwen in coronatijd is niet makkelijk. Overal in het land poppen daarom 'coronamonumenten' op, ter steun aan nabestaanden.

Het is een pittoresk gezicht: een verlichte boot vol bloemen, liefdevolle berichten en een groot hart vaart deze week door de grachten van Amsterdam. "Een mooi gebaar voor alle nabestaanden", vindt Els van Delden. Ze verloor haar vader aan het coronavirus en heeft nauwelijks afscheid kunnen nemen. "Verpleegkundigen reden hem in mei nog naar het raam. Toen was hij al op weg naar het einde. Maar we konden er niet bij zijn toen hij dood ging."

Vrouw die op 63e beviel van een dochter overleden
Tineke Geessink, de vrouw die in 2011 opzien baarde door op haar 63e moeder te worden van een dochter, is overleden. Ze laat een dochter van 9 achter, die wordt opgevangen door familie.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 11 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie