Uitzending
EenVandaag - 7-9-2017

7-9-2017

EenVandaag

459 x bekeken | 0 reacties
6
Politie duwt kritische agenten ziektewet in
De politie probeert van kritische agenten af te komen door ze een psychiatrisch stempel te geven. Dat blijkt uit een geheime opname in bezit van EenVandaag. In de opname worden de voordelen besproken van het ontslaan van een agent op medische gronden waardoor de kosten op het UWV zijn af te schuiven.

Ravage Sint Maarten, wat kan Nederland doen?
Langzaam maar zeker wordt duidelijk welke verwoesting orkaan Irma heeft aangericht op Sint Maarten. De situatie op Sint Eustatius en Saba lijkt minder ernstig. Communicatie verloopt nog steeds moeizaam omdat stroom en internet eruit ligt. Het ziekenhuis en vliegveld zijn in slechte staat en Nederland heeft al militairen en goederen gestuurd. Wat kan en moet Nederland doen?

Zit Zeeland straks zonder psychische zorg?
Het valt niet uit te leggen, vertelt Paul de Schipper, directeur van de Zeeuwse GGZ-instelling Emergis, dat een alleenstaande moeder met twee kinderen straks vanwege een depressie buiten de provincie moet worden opgenomen. Simpelweg omdat haar verzekeraar weigert te betalen. 'Hoe gaat ze dat doen? Dat kan toch niet! Dat is onaanvaardbaar.'

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 7 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie