Uitzending
EenVandaag - 12-9-2017

12-9-2017

EenVandaag

428 x bekeken | 0 reacties
6
Wie moet leiding nemen bij de opbouw van Sint Maarten?
Nu de wederopbouw van Sint Maarten langzaam op gang komt, is het de vraag of het land die last alleen kan dragen. De miljoenenschade die het heeft opgelopen kan het land niet alleen dragen. Wie is verantwoordelijk voor wederopbouw? En wie gaat het betalen?

Nederlanders te optimistisch over onze geschiedenis
Nederlands succesvolste hiphoplabel TopNotch brengt morgen het boek Roofstaat Compact uit. Het is een toegankelijke versie van het vuistdikke levenswerk van historicus Ewald Vanvugt (72) over de zwarte bladzijden in de Nederlandse geschiedenis. Het boek, speciaal voor jongeren, is bedoeld als tegengeluid voor het veel te optimistische beeld dat Nederlanders hebben van onze geschiedenis.

SP wil falende bestuurders op een zwarte lijst
De SP wil een zwarte lijst voor falende bestuurders in de zorg. Deze lijst moet voorkomen dat falende bestuurders, vaak voorzien van flinke vertrekpremie, weer bij een andere zorginstelling aan de slag gaan. SP Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen heeft wel een idee welke bestuurders in aanmerking komen voor deze lijst. 'Deze bestuurders horen niet thuis in de zorg.'

2,5 miljoen kippen geruimd na eierschandaal
Tientallen pluimveehouders hebben tot dusver in totaal 2,5 miljoen kippen laten ruimen als gevolg van het fipronilschandaal, blijkt uit cijfers die EenVandaag heeft opgevraagd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In deze uitzending van EenVandaag waren Ewald Vanvugt en Lilian Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 12 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie