Uitzending
EenVandaag - 7-10-2008

7-10-2008

EenVandaag

1128 x bekeken | 0 reacties
6
Is uw spaargeld écht veilig?
Enkele jaren geleden ging het Nederlandse Van der Hoop Bankiers failliet. Rekeninghouders moesten, ondanks de spaargeldgarantie van de Nederlandse Bank, vechten om hun geld terug te krijgen. Petra Simonis, secretaris van de stichting Hoop Verlies, blikt terug op de gevoerde strijd. Daarnaast kijken we met econoom Sweder van Wijnbergen naar de laatste ontwikkelingen in de kredietcrisis.

Waarom geen nieuw donorsysteem?
De Tweede Kamer debatteert weer eens over de Wet Orgaandonaties. Terwijl de Nederlandse bevolking zich in enquêtes massaal uitspreekt voor het Geen bezwaar-systeem, lukt het de politiek maar niet om te besluiten om hier een goed plan voor te maken. Hoe komt dat? Is dit politieke onmacht of onwil? En welke rol speelt het CDA hierin? Een gesprek met Patrick Lodiers voorzitter BNN, Rob Oudkerk voormalig politicus en algemeen-directeur Nierstichting, Paul Beerkens.

Heropening zaak Lucia de B
Vandaag besloot de Hoge Raad der Nederlanden dat de zaak tegen Lucia de B. wordt heropend. De B. krijgt hiermee nog een kans om van haar levenslange gevangenisstraf af te komen. De Hoge Raad heeft dinsdag bekend dat het gerechtshof in Arnhem de zaak opnieuw inhoudelijk moet beoordelen. In EénVandaag reageert Fabienne, de dochter van Lucia.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 7 oktober door de AVRO en de TROS. Te gast waren Patrick Lodiers, Rob Oudkerk en Sweder van Wijnbergen. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie