Uitzending
EenVandaag - 4-10-2008

4-10-2008

EenVandaag

972 x bekeken | 0 reacties
6
Gevolgen nationalisatie Fortis onzeker
Economen waren gisteren verbijsterd. De nationalisatie van Fortis en het ABN Amro deel van Fortis kwam als een grote schok. 45.000 medewerkers op 720 kantoren zijn ineens ambtenaar geworden. De eerste voorzichtige Nederlandse reacties zijn matig positief, maar in BelgiŽ schreeuwen de kranten moord en brand. Volgens hen gaat Nederland er met het beste deel van het concern vandoor. Wat heeft de nationalisatie van de bank voor gevolgen? En wat zijn de gevolgen voor andere banken?

De huizencrisis van binnenuit
De huizencrisis in de Verenigde Staten raakt de inwoners van Canton, Ohio van hoog tot laag. Niet alleen huizenbezitters met risicovolle hypotheken zijn het slachtoffer, ook gewone, werkende gezinnen houden het hoofd niet meer boven water. Zo'n 60 gezinnen per week kunnen de hypotheek niet meer betalen. In Canton staat de krant bol met de persoonlijke faillissementen en moest de rechter extra administratief personeel inhuren. Ondertussen bedreigt de leegstand de leefbaarheid in de wijken en mag het gras niet meer hoger dan 20cm. Vanuit Canton, Ohio, het verhaal van een doorsnee gezin uit een gewoon provinciestadje, dat noodgedwongen hun huis moest verlaten.

Homoseksualiteit onder moslims
Op homoseksualiteit onder moslims rust een groot taboe. Toch wil Ahmed Marcouch een lans breken voor deze groep.Hij roept alle moslims op verdraagzaam en tolerant om te gaan met homoseksualiteit onder moslims. Een oproep die op weing waardering kan rekenen binnen de eigen gemeenschap.

Uitslag: 41 procent huisdieren slaapt op bed
Bij 41 procent van de honden- en kattenbezitters slaapt het huisdier regelmatig op bed. Het gaat hierbij vooral om alleenstaanden, vrouwen en mensen zonder kinderen. Bij 16 procent slaapt zelfs iedere dag een hond of kat op bed. Dit blijkt uit een groot onderzoek van EťnVandaag en het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) onder 22.000 deelnemers, onder wie 12 000 huisdierenbezitters.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 4 oktober door de AVRO en de TROS. Te gast was Ahmed Marcouch.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie