Uitzending
EenVandaag - 6-7-2018

6-7-2018

EenVandaag

2289 x bekeken | 0 reacties
5
Hoofdpijn, allergieŽn, slapeloosheid, depressie, hartkloppingen en oververmoeidheid: duizenden mensen zeggen deze klachten te krijgen door de straling van zendmasten, wifi, mobiel bellen en appen. Het wordt Elektro Hypersensitiviteit (EHS) genoemd, maar het wordt door de wetenschap niet erkend. Steeds meer landen nemen maatregelen rondom straling, maar in de wetenschap is EHS nog niet erkend.

China probeert grip te krijgen op Europese landen met afzonderlijke handelscontracten
Vertegenwoordigers van onder meer Bulgarije, Estland, Letland en komen vandaag en morgen op audientie bij hoge vertegenwoordigers van de Chinese regering. Zestien landen uit Midden- en Oost-Europa, ook wel de í16-plus-1-topí genoemd, komen opdagen. Maar China probeert de verschillende Europese landen tegen elkaar uit te spelen.

Het doel van de ontmoeting is handelscontracten binnenslepen. Dat gaat gepaard met schikken en nemen in het belang van financiŽn en economie.

Biologen proberen met IVF de twee laatste noordelijke witte neushoorns te bezwangeren
De noordelijke witte neushoorn staat op het punt uit te sterven. Het laatste mannetje, met de naam Sudan, stierf in maart 2018. Biologen proberen nu snel nog de laatste twee overgebleven vrouwtjes met een IVF-behandeling te bezwangeren.

Tussenstand WK: BelgiŽ is onze favoriet, maar niet dť favoriet
Met nog acht van de tweeŽndertig landen over wordt afgetrapt voor de kwartfinales van het WK voetbal. BelgiŽ is nog kanshebber voor de titel en we leven massaal met onze zuiderburen mee. Helaas tevergeefs, is de verwachting: de meeste mensen denken dat de Belgen de finale niet halen. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 13.000 voetballiefhebbers van het EenVandaag Opiniepanel.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 6 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie