Uitzending
EenVandaag - 29-3-2017

29-3-2017

EenVandaag

858 x bekeken | 0 reacties
6
Historische handtekening: May verstuurt Brexit-brief
De Britse premier Theresa May heeft dinsdagavond de brief ondertekend die de Europese Unie formeel informeert over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Met de brief zal de Brexit in werking treden.

Basisschooldocenten eisen hoger loon
30.000 basisschoolleraren hebben zich verenigd in de actiegroep PO in actie . Ze willen dat de lonen in het basisonderwijs even hoog worden als de lonen in het voortgezet onderwijs en een lagere werkdruk door kleinere klassen en meer onderwijsassistenten. De actiegroep wil dat de politieke partijen die nu aan tafel zitten in de formatie afspraken maken. Als dat niet gebeurt dreigen ze met een staking.

Dubbele moraal Nederland bij oorlog Jemen
De Nederlandse scheepsbouwer Damen bouwt op dit moment oorlogsschepen voor de marine van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land is, onder leiding van Saudi-ArabiŽ, nu al ruim twee jaar in oorlog met Jemen. Ook andere Nederlandse bedrijven fabriceren oorlogsgoederen bestemd voor landen die betrokken zijn bij deze oorlog.

Vechters voor Vrede
De een zat bij de IsraŽlische luchtmacht, de ander was een Palestijnse stenengooier die jarenlang in de gevangenis zat nadat hij een aanslag pleegde. Deze week zijn ze in Nederland voor het Movies that Matter filmfestival en een lezing in debatcentrum De Balie.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 29 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten