Uitzending
EenVandaag - 28-3-2017

28-3-2017

EenVandaag

513 x bekeken | 1 reacties
6
Gezondheidsraad: sta embryo's kweken voor onderzoek toe
Er mogen embryo's gekweekt worden voor onderzoek, daarvoor pleit de Gezondheidsraad. De raad adviseert om de Embryowet aan te passen, zodat wetenschappers erfelijke ziektes uit die embryo's kunnen halen.

Monitoring van veroordeelde pedofielen schiet tekort
Op 8 maart wordt de 71-jarige Cees C veroordeeld tot 180 dagen gevangenisstraf, waarvan 177 dagen voorwaardelijk, voor het bezit van kinderporno. Opmerkelijk is dat de rechtbank een eerdere veroordeling in Cambodja buiten beschouwing laat. In het vonnis staat te lezen: 'De rechtbank ziet in hetgeen verdachte heeft aangevoerd met betrekking tot de Cambodjaanse procedure aanleiding om deze veroordeling niet te betrekken bij de straftoemeting.'

De comfortabele positie van het CDA
De kabinetsformatie lijkt echt op stoom te komen nu informateur Edith Schippers aan haar werk gaat beginnen. Schippers gaat onderzoeken of een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks levensvatbaar is. Hoe deze poging ook afloopt: het lijkt erop dat het CDA in zo'n beetje elke regeringscombinatie onmisbaar is.

Waarom komen de weidevogels niet terug?
Er zijn in Nederland steeds minder weidevogels, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 1960 is het aantal boerenlandvogels met 60 tot 70 procent teruggelopen. Vogelsoorten als patrijzen en ringmussen komen in grote delen van Nederland bijna niet meer voor. Op sommige plekken lukt het wl om deze dramatische afname af te remmen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 28 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie