Uitzending
EenVandaag - 28-3-2020

28-3-2020

EenVandaag

354 x bekeken | 0 reacties
6
Waarom China, Cuba en Rusland staan te trappelen om de EU te helpen in de coronacrisis
Rijen artsen uit Cuba, beademingsapparatuur uit China en militaire konvooien met ongevraagde hulp uit Rusland. ItaliŽ en een aantal andere landen in de EU nemen het dankbaar in ontvangst. Maar de hulp van de landen brengt ook een politieke boodschap mee.

Het is bijna een wedloop te noemen: hoe China en Rusland de afgelopen week tegen elkaar opbieden om maar het meest bij ItaliŽ in de gunst te komen. China stuurde vorige week al de eerste medische teams met vrachten vol mondkapjes en beademingsapparatuur. De pakketten waren gesierd met de Chinese vlag en de leus 'De weg van vriendschap kent geen grenzen'.

Een lege kerk, live op Facebook: 'We bereiken meer mensen dan normaal'
Kerkdiensten onder de 30 mensen mogen doorgaan. Toch koos de Rooms-Katholieke Kerk ervoor om geen kerkgangers meer toe te laten tijdens de heilige mis. De diensten gaan wel door, in een lege kerk, via Facebook.

Het ziet er bijzonder uit: de priester, koster en diaken staan voor een lege kerk, op gepaste afstand van elkaar. Er wordt gezongen, gepredikt en gebeden, zoals dat tijdens elke mis gebeurt. Op het altaar staan twee mobiele telefoons, die de kerkdienst via Facebook streamen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 28 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie