Uitzending
EenVandaag - Extra

Extra

EenVandaag

29-3-2020

| 241 x bekeken | 0 reacties
7
EenVandaag loopt mee op de Intensive Care van het Erasmus MC
EenVandaag-verslaggever Mark de Bruijn liep een week lang mee op de intensive care van het Erasmus MC. Daar zag hij hoe artsen en verpleegkundigen tot het uiterste gaan voor hun patiŽnten.

In het Rotterdamse Erasmus MC zijn ze bezig het aantal bedden voor coronapatiŽnten op de intensive care te verdubbelen. Misschien is de komende weken zelfs een verdriedubbeling nodig. Het hoofd van de IC deed afgelopen week al een oproep in de Tweede Kamer: er zijn meer bedden nodig op de intensive care en ook de coŲrdinatie kan beter.

Rechtstreeks bij de boer boodschappen doen
Van een 'drive thru' op de parkeerplaats tot een boodschappenbox met andere regionale producten: boeren zijn druk met het verkopen van de overschotten die zijn ontstaan door de corona-maatregelen. Zo proberen zij de financiŽle schade te beperken.

"Sinds de horeca op slot ging, hebben we geen afzet meer. Alle bestellingen zijn geannuleerd en veel markten afgelast. Dat is heel vervelend. 'Hoe lang kan ik dit volhouden?' vroeg ik me af. Ik had het een paar dagen heel zwaar en voelde me down", vertelt boerin Doetie Trinks.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag met de titel Extra werd uitgezonden op zondag 29 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie