Uitzending
EenVandaag - 27-5-2019

27-5-2019

EenVandaag

337 x bekeken | 0 reacties
6
Publiek achter stakingen en AOW-leeftijd van 66 jaar
De stakingen voor 'een beter pensioen' die door de vakbonden zijn afgekondigd kunnen rekenen op veel steun. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 27.000 mensen. Tweederde (69 procent) wil dat de AOW-leeftijd voorlopig 66 jaar blijft.

Politievakbond: er is een schreeuwend tekort aan blauw op straat en dat wordt alleen maar erger
Er moeten 17 duizend nieuwe agenten komen, maar politievakbond ACP heeft er een hard hoofd in dat dit lukt. De vakbond stelt dat de uit noodzaak geboren ambitie om een extra investering van 75 tot 100 miljoen euro vraagt.

De politie zoekt nieuwe agenten. De komende 7 jaar moeten er 17 duizend worden geworven en opgeleid om de vergrijzing van het korps het hoofd te kunnen bieden. Het is een 'uitdaging' die de politiek al van ver had kunnen zien aankomen, vindt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. "Wij zien dat de problemen accuut zijn en dat er op straat, in de wijk en buurten, te weinig agenten zijn. Ook zijn er bij de recherche te weinig mensen om strafbare feiten op te lossen. En bij de samenleving is er de behoefte en verwachting dat dat wel lukt. Als het zo blijft, komen we klem te zitten."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 27 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie