Uitzending
EenVandaag - 23-11-2022

23-11-2022

EenVandaag

208 x bekeken | 0 reacties
6
Sylvana Simons na Kamerdiscussie over Sint-rellen in Staphorst: 'Ik heb politie niet racistisch genoemd'
Gisteren botsten BIJ1-leider Sylvana Simons en justitieminister Dilan Yesilgöz bij een debat over het politieoptreden in Staphorst, waar zaterdag rellen uitbraken rond de Sinterklaasintocht. Simons wil een breder onderzoek naar racisme binnen de politie.

In Staphorst ging het mis rond de Sinterklaasintocht. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet wilde daar demonstreren, maar werd klemgereden en belaagd door tegenstanders. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty was er te weinig politie aanwezig en deed de politie die er wel was te weinig.

Nieuwe stopbonus roept nog veel vragen op bij boeren: 'Probeer me niet druk te maken, maar dat lukt niet echt'
Een eenmalig uitkoopbod voor duizenden boeren, met een compensatie die kan oplopen tot 120 procent van de bedrijfswaarde. De eerste reacties waren voorzichtig positief, maar er zijn veel vragen. Ook bij melkveehouder Jos Floor.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 23 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten