Uitzending
EenVandaag - 23-7-2014

23-7-2014

EenVandaag

1346 x bekeken | 0 reacties
7
Nationale rouwdag, vlaggen in Nederland halfstok
Voor het eerst sinds het overlijden van koningin Wilhelmina in 1962 kent Nederland een dag van nationale rouw. Vandaag gaan vlaggen halfstok en worden klokken geluid. Ook wordt een minuut stilte gehouden bij de terugkeer van de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

McCain: 'bewapen Oekraïne tegen Russische agressie'
De Amerikaanse senator John McCain wil dat het Oekraïense leger wordt bewapend om zich te kunnen beschermen tegen de separatisten en Russische invloed. Dat zegt hij in een interview met EenVandaag. “Poetin is een KGB-schurk die het oude Russische rijk wil doen herleven.”.

Gedicht nationale rouwdag: Ingmar Heytze
Nederland rouwt: de klokken luiden, de vlag hangt halfstok en vanmiddag is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH 17. Op verzoek van EenVandaag maakt de Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze een gedicht. Om de pijn, het leed en verdriet onder woorden te brengen.

Nederland rouwt en staat stil bij ramp
Vlaggen halfstok, molens in rouwstand, een stille tocht in Amsterdam.Nederland is zeer betrokken bij de dood van de 298 passagiers van de rampvlucht MH17. En iedereen rouwt op zijn eigen manier. Verslaggever Daan van Alkemade is vandaag bij Peter van Lent, de organisator van de stille tocht in Amsterdam.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 23 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie