Uitzending
EenVandaag - 18-7-2014

18-7-2014

EenVandaag

856 x bekeken | 0 reacties
7
298 doden bij vliegramp, VS: toestel neergeschoten
Bij de vliegramp in het oosten van Oekra´ne zijn 298 slachtoffers gevallen. Aan boord zaten zeker 189 Nederlanders. Volgens de VS is het zeker dat het toestel is neergeschoten.

Ambassadeur: vliegtuig opzettelijk neergeschoten
De ambassadeur van Oekra´ne in Nederland beschuldigt de pro-Russische separatisten ervan het toestel van Malaysia Airlines opzettelijk te hebben neergeschoten: 'Dit was een terreurdaad.' Volgens Olexander Horin spreken de bewijzen voor zich.

Noah Sneider: de eerste journalist ter plekke
Noah Sneider, een Amerikaanse freelance journalist die onder andere werkt voor The New York Times, was gisteren de eerste verslaggever die arriveerde op de rampplek. Hij woont in Moskou, maar was gisteren in de Oekra´ense stad Donetsk om verslag te doen van de burgeroorlog in Oekraine.

Rutte: onderste steen moet bovenPremier Mark Rutte ,,zal niet rusten'' voordat de onderste steen rond de oorzaak van de vliegtuigramp boven is gebracht en eventuele daders voor het gerecht zijn gebracht. Dat zei hij vandaag tijdens een persconferentie op het ministerie van Veiligheid en Justitie, waar een crisiscentrum is.

Wie zijn de slachtoffers van de vliegramp?
Een dag na de vliegramp in Oekra´ne blijkt de enorme impact ervan. Slachtoffers komen uit het hele land.

Volendam rouwt om vliegtuigramp
Een harde klap voor Volendam. Twee inzittenden van het gisteren neergestorte toestel van Malaysia Airlines komen uit de Noord-Hollandse gemeente.

Vliegramp: hoe gaan forensisch onderzoekers te werk?
Na de crash van het toestel van Malaysia Airlines gisteren, is de voorbereiding op het forensisch onderzoek begonnen. Het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) maakt zich klaar om naar Oekra´ne te vertrekken om te helpen de slachtoffers te identificeren.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 18 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie