Uitzending
EenVandaag - 23-8-2018

23-8-2018

EenVandaag

572 x bekeken | 0 reacties
4
Ria Bremer: 'Misschien ben ik onbewust een vreselijke feministe geweest'
'Dit is het leukste wat er is', roept Ria Bremer in een montageruimte in het pand van omroep AVROTROS. De journaliste en presentatrice is net 79 geworden. Ze werd bekend met 'Stuif es in'en het medische tv-programma 'Vinger aan de pols', dat ze twintig jaar maakte en presenteerde. Rustig aan doen kan ze niet. Nu is ze een driedelige serie 'Hoe bevalt Nederland?' aan het maken, die vanaf 5 september te zien is op televisie.

Advocaten kritisch over verplichting deelname DNA-onderzoek
Nu via een DNA-match de verdachte van de moord op Nicky Verstappen een naam en gezicht heeft gekregen, laait de discussie weer op: moet DNA-afname verplicht worden bij bepaalde misdrijven? En moet er een landelijke DNA-databank komen? Nu nog worden mensen bij onderzoek naar zware misdrijven vrijwillig benaderd om DNA af te staan. Minister Grappenhuis van Veiligheid en Justitie wil kijken of medewerking aan DNA-onderzoek verplicht kan worden.

In deze uitzending van EenVandaag was Ria Bremer te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 23 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie