Uitzending
EenVandaag - 2-5-2011

2-5-2011

EenVandaag

1229 x bekeken | 0 reacties
7
Terroristenleider Osama bin Laden gedood
Terroristenleider Osama bin Laden is afgelopen nacht gedood door Amerikaanse commando's. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten en zou in zee zijn gegooid. Wat is de betekenis van de dood van Bin Laden voor de oorlog tegen terrorisme? Hoe groot is de klap voor Al Qaida? EťnVandaag spreekt met correspondent Michiel Vos over de reacties in Amerika. In de studio geeft terrorisme-expert Beatrice de Graaf tekst en uitleg.

Reconstructie actie van commando's
Osama bin Laden is tijdens een commando-actie van de Verenigde Staten gedood. De actie van de special forces duurde slechts 40 minuten. Vanavond een reconstructie.

Wie neemt de rol van Bin Laden over?
Met de dood van Osama bin Laden heeft Al Qaida het gezicht, maar niet het brein verloren. Ayman Al-Zawahiri is de rechterhand van Bin Laden en de tweede man en ideoloog van het terroristische netwerk. Al-Zawahiri staat nu bovenaan de 'Most Wanted Terrorists'-lijst van de Amerikaanse federale politie FBI. Vanavond: welke kopstukken zijn nog over van Al Qaida en wie gaat de leiding overnemen?

De opkomst en ondergang van Osama bin Laden
Osama is het zeventiende kind van de miljonair Mohammed bin Laden. Deze steenrijke zakenman verdiende zijn geld in de bouw, onder andere door renovaties van moskeeŽn. Na de dood van Mohammed bin Laden erfde Osama een deel van het fortuin. Zijn persoonlijk vermogen werd geschat op 25 tot 30 miljoen dollar. Vanavond: hoe kon een verwend rijk jongetje uitgroeien tot de meestgezochte terrorist ter wereld?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 2 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Beatrice de Graaf. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie