Uitzending
EenVandaag - 19-5-2010

19-5-2010

EenVandaag

824 x bekeken | 0 reacties
5
Terreurdreiging voor Oranje
In Irak is een Al-Qaida strijder opgepakt die beweert dat hij tijdens het Wereld Kampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika aanslagen op de elftallen en supporters van Nederland en Denemarken wilde plegen. Hij wilde daarmee wraak nemen voor beledigingen van de profeet Mohammed in Nederlandse en Deense media. Hoe serieus zijn deze bedreigingen en hoe kun je spelers en supporters hiertegen beschermen?

De situatie in Thailand verhardt
Het leger heeft ingegrepen, en heeft toestemming gekregen mensen dood te schieten als ze plunderen. Er is een avondklok ingesteld, er woeden branden en de tv is in handen van de staat gevallen. Hoe moet het nu verder met Thailand en wat is de rol van de koning in dit conflict.

Op welke partij stemt je portemonnee?
Geen stemadvies op basis van je persoonlijke mening, maar een advies op basis van je portemonnee. Samen met Z24 ontwikkelde EénVandaag een online vragenlijst: Wat stemt Je portemonnee? Door de vragenlijst in te vullen ,kom je er achter welke politieke partij, volgens de verkiezingsprogramma's, het meest vriendelijk is voor je eigen beurs. Vanavond vullen een miljonair, een docent en een uitkeringsgerechtigde deze vragenlijst in. Welke partij past hun portemonnee het beste?

Agnes Kant even terug in de Tweede Kamer
Heel even was ze gisteren terug. Agnes Kant verdedigde voor de laatste keer een wetsvoorstel. Sinds haar aftreden in maart is Kant niet meer in de kamer geweest. Met de verdediging van haar wetsvoorstel over marktwerking in de thuiszorg, neemt ze definitief afscheid van de Tweede Kamer. Samen met EénVandaag blikt Kant terug op twaalf jaar betrokkenheid bij de SP. Tien jaar als kamerlid en twee jaar als fractievoorzitter.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 19 mei door de AVRO en de TROS. Te gast was Agnes Kant.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie